Over Indiërs bij de Chinees en Popcorn

2 foto’s getrokken met mijn gsm en dan aan elkaar geplakt!

Deze middag bij de Chinees gaan eten. Wel, niet echt ne Chinees, het was meer een veramerikaanste Chinees. En dat merkte je. Ongeveer 1 Chineeske heb ik er rond zien lopen, de rest waren gewone Amerikanen. De koks waren ook wel Chinees. Of iets in die aard. De collega’s bij Dell hebben me daar naartoe gebracht. Wel eigenlijk ene. De rechtse op de foto. Murty. De linkse is een zij, Sukrutha. En die is pas sinds gisteren nieuw en heeft geen rijbewijs, dus die kon mij niet brengen. En ze is hier nog niet bekend trouwens. In het echt is ze knapper. En getrouwd. Die Amerikanen zijn hier allemaal getrouwd. Ashley nog niet denk ik. En de meesten lijken nog zo jong. Wel sommigen lijken dat alleen maar. Anderen zijn het ook. Sukrutha is 27. Murty weet ik niet, maar die is geen 27 meer.

Ik had me voorgenomen om niks over het werk hier te schrijven, maar toch ga ik dat deze keer doen. De code die ik heb geschreven is van de eerste keer goed. Van de tweede keer moest ik er nog wat foutjes uithalen, maar bij Dell zijn heel content. Der is er ene (nen “echte” Amerikaan, Joe, die eigenlijk Joseph heet) zei me “Good job, man, thanks, well done“. Hihi. Zij zijn content, ikke dan zeker content. Der is er ene, ne Canadees, die de vraag stelde of er een afscheidsdiner werd gehouden. “wel ja, afscheid,” zei hij, “om dan na een week hier terug te staan omdat we met onze handen in het haar zitten en dringend bijstand nodig hebben”. Binnen twee weken moet dat project af zijn. Wie weet zeg wat de toekomst brengt. De tijd duurt nog zo lang…

Tot daar het werk-intermezzo. Het gaat dus wel heel goed. En dat maakt me dan ook weer blij. En da’s fijn, blij zijn. Ik heb me dan ook getrakteerd op een lekker zakje zoete zelfgepopte microgolf-popcorn. Om 10u ‘s avonds. Maar dat doe je ook wanneer je naar de film gaat. Alleen hier is geen film. Hier is enkel wat tekst en een foto van Ashley die momenteel nog openstaat. Zal ik eerst eens dicht doen se.

Zo, da’s gebeurd. Waar was ik. Ah ja. Popcorn. Zo van dieje popcorn waar vorige week de hele gang naar rook. Lekker zoet. Omdat er waarschijnlijk iemand anders ook popcorn heeft klaargemaakt. Dus dat heb ik vandaag ook gedaan. Toen ik het pakje opendeed (er zat een plastikske rond), rook het al lekker. Toen ik het in de microgolf stak (en niet het programma “Popcorn” nam, want dat stond op het pakje: Do not use the pre-programmed function ‘popcorn’ on your microwave. Oh jazeker, dat is een knoppeke dat hier op de microgolf staat. Helemaal bovenaan rechts.) en dat begon te poppen, begon het ook heel zoet lekker te ruiken. En toen ik het pakje opendeed, rook het ook allemaal heerlijk. En toen ik ervan proefde, proefde ik vieze zoute popcorn en was er van dat zoete helemaal niks meer te bespeuren. Behalve dan de geur. Die hangt hier nog altijd in mijn kamer. Zoete geur van zoute popcorn. Bedriegers. Da’s al zoals wanneer je naast een frietkraam komt, dan krijg je ook altijd zin in friet, die altijd minder goed smaakt dan dat ie rook. Da’s hier ook zo. Alleen, mijn kamer ruikt nog lekker (den airco is sindsdien nog niet opgesprongen), nog lekker zoet. En ik weet al dat het gene zoete popcorn was. Dus ze mogen stoppen met mij voor de aap te houden.

Die foto is de 300e die ik online zet sinds ik in Texas ben. Geweldige foto om de 300e te zijn, vind je niet?

Haja, da’s waar. Mijne was is weer gedaan. En mijn witte broek was erbij. En die is nog altijd wit. Zelfs nog witter, want de randjes op het einde van die broek waren wat zwart (van op de grond te komen waarschijnlijk) en zelfs die randjes zijn terug wit. Weer zeer tevreden dus.

Voor de geinteresseerden – maar dat ben je, anders was je al lang gestopt met lezen – mijn spierpijn is bijna voorbij. Ik voel ze nog, maar ik kan toch alles opnieuw bewegen. Alleen heel hard naar achter kijken gaat nog wat moeilijk.

4 Comments

 1. Mieke
  July 2, 2008

  Misschien kom je Ashley nog wel eens ergens tegen en dan kan je afsheid nemen. Misschien wil ze wel samen met u op de foto 😉

  Die 2 van uw werk zien er wel cool uit. Vooral de Murty, dieje staat kei vriendelijk op de foto. En da compliment is ook wel super! Dan kunt ge zeker met trots terugkeren naar huis. Ik ben fier op mijn broertje 😀 Good job, man!
  En wacht tot ik vertel welk compliment ik van onze directeur heb gekregen de maandag, dan bende gij ook fier op mij, hihi.

  Ej, ge moet is een foto trekken van da popcornknopke op uwe microgolfoven daar! Da’s ook wel iets wat wij niet hebben, dus vind ik dat dat ook op foto vastgelegd moet worden. Dan kunt ge later aan uw achterkleinkinderen vertellen: “Kijk, ginder was een popcornknopke op de microgolfoven!”

  Zouden die mensen daar met Vanish wassen? Of witte kleren misschien met Javel.
  Ons mama zal in elk geval (misschien) iets minder werk hebben dankzij die mensen daar die uw kleren gewassen hebben 😀

  zusje

 2. uw moeder
  July 2, 2008

  Jazeker, goed zo dat uwe was weer gedaan is!!! Heb ik minder werk natuurlijk!!! Ik doe precies de laatste tijd ni anders dan wassen. Ik dacht nog: (amai en dan de zaterdag dieje van onze Bert er nog eens bij!) Ik kreeg de kriebels al!

  Hey, cool he man van uw werk! Ik ben nog fierder denk ik dan uw zus! Ik wist wel dat je dat ging kunnen natuurlijk, maar als ze dat dan zo zeggen dan is da toch plezant hé. Stel u voor zeg dat je daar nog eens in’t kort naartoe moogt? De valiezen staan nu toch in de solden!!!!!

  En van die popcorn! Stond daar op da zakje wel da da zoete was? Ze verkopen natuurlijk ook zoute hé!

  Allee, ‘t begint op te korten. Voor je het weet staat ge met uw 2 voeten terug op Belgische bodem. Erg hè!

  Nog méér werkplezier en een dikke knuf
  X

 3. Tante Vera
  July 2, 2008

  Hei man proficiat met uw prestaties daar! Ze gaan u daar nog houden!
  En Tine gaat daar ook direct werk vinden!
  En zo komen wij misschien ook nog eens in de states voor dat we in onze rolstoel geraken!
  Change dat uwe was proper is, maar u moeder wast toch alles terug opnieuw voor dat het in de kas gaat. haha
  Nu ga ik hier in een temperatuur van 30° C kuisen dus hebt maar compassie met mij terwijl dat gij daar in uw zwembad ligt.
  Groetjes
  Taanteke

 4. tante mia
  July 2, 2008

  hello Bert,
  Hier tante Mia nog eens eventjes. Proficiat met uw goede nota’s die ge daar al gekregen hebt. Jaja ons 2 jongste doen dat verdekke heel goed. En wij freet!!!! Ik denk dat gij nog wel eens een keertje(of meer) naar Texas zult mogen, dan denk ik dat aan de watertoren iemand woont die stikjaloers zal zijn (hahaha) denkt gij dat ook niet? Wat ge ook gaat missen ,zal dat zwembad wel zijn hé, moeten we beginnen zoeken naar woningen met zwembad? Ja Bert het zal toch wel helpen van terug thuis te zijn, maar ook wel HEEEEL hard varen, daar bennekik wel zeker van. Maar Tine zal er zijn en dat maakt alles goed hé.
  Ik ga nu doen zoals tante Vera een beetje werken en tot een van de dagen. Als ge thuis zijt laat ik wel weten waarom ik niet alle dagen heb kunnen schrijven. Ik heb er zo mijn redentjes voor, maar maak u niet ongerust, er is niks aan de hand met ons hoor. Ik heb mijn vrije week, dus——-tijd voor veel andere dingen. Allez tot binnenkort
  Groetjes
  tante Mia

Comments are closed.