Sterk staaltje

We zijn een half jaar later. Sinds een paar weken zit er een krakend geluid op het moment dat één van de twee rolluiken achteraan bijna helemaal boven is of op het moment dat we ze naar beneden laten.

Vandaag niet. Vandaag maakte ze constant dat geluid. Tot Tine plots stopte en een stuk naar beneden kwam gevallen.

Op zich geen probleem. Het krakend geluid is weg en de rolluik werkt goed. Alleen. Waar dient dat stuk voor? En wat gaat er zo nog naar beneden komen?
We weten dat de andere rolluik achteraan al vervangen is geweest in de eerste maanden dat het huis er stond, maar gezien mijn ervaring met de geweldige klantenservice van het ramen- en deureninstallatiebedrijf [naam verwijderd na brief van advocaat] heb ik geen zin om weer die lijdensweg door te gaan om de andere rolluik te laten vervangen of we zitten binnenkort een half jaar zonder.

5 Comments

 1. Bert
  February 7, 2010

  Mijn beste gok is dat het een van de bevestigingen is waarmee de bovenste lamel van je rolluik op de as zit gemonteerd.
  Normaal gezien heb je er meerdere van (1 op elk uiteinde en tussenin enkele afhankelijk van de breedte en het gewicht). Als de bevestiging van een uiteinde het heeft begeven gaat je rolluik op de duur scheef hangen en gaan de lamellen verschuiven tot ze in het spoor aan de zijkanten klemt of tot een van de lamellen zodanig is opgeschoven dat ze niet meer in het spoor geraakt en je je rolluik niet meer dicht krijgt.

  Als het inderdaad een bevestiging is én als je rolluikkast open kan gemaakt worden kan de herstelling ter plaatse gebeuren: rolluik naar beneden, kast open, bevestiging in de bovenste lamel schuiven (eventueel de andere bevestigingen losmaken en de rol een beetje optrekken), terug vastmaken, kast dicht.

 2. February 7, 2010

  Mijn zaken zullen in elk geval nooit van het ramen- en deureninstallatiebedrijf [naam verwijderd na brief van advocaat] komen.

 3. Tinne
  February 7, 2010

  @Bert
  Het is inderdaad een klem waaraan de bovenste lat van je rolluik vasthangt. Op een rolluik van 2.70m breed zitten er 5 of 6. Dus misschien toch maar best de lijdensweg doorstaan vermits het gewicht nu verdeeld wordt over de overige klemmen. Of zelf even handige Harry spelen en vooral opletten voor muizen dan:)

 4. February 7, 2010

  dedoeme…
  ‘t is uiteraard de uiterst rechtse kant waar die klem is uitgevallen.

 5. 2cv01
  July 5, 2010

  Wij hebben soortgelijke ervaringen met het ramen- en deureninstallatiebedrijf of hun zusterfirma.

  Naverkoopdienst moet je meerdere keren bellen en dan komen ze soms langs om futiliteit te herstellen maar de échte problemen worden in waarborg niet opgelost.

  Hebben in de buurt twee bouwers ontmoet met dezelfde ervaringen met de naverkoopdienst.

  Hopelijk leren ze van hun fouten !

  edit: commentaar aangepast na brief van advocaat

Comments are closed.