Kiezen voor de goei

Het is heel moeilijk te kiezen voor wie deze keer mijn stem krijgt.

De CD&V, daar ben ik nooit echt voor geweest. Bovendien hebben ze de laatste drie jaar bewezen dat ze sinds Dehaene niet meer weten wat gedaan. Akkoord, hij is serieus tegengewerkt, maar den Yves kan het echt niet. Ons Marianne waarschijnlijk wel, die is niet op haar mondje gevallen, dus daar heb ik voorlopig nog iets van vertrouwen in. Maar wanneer de CD&V zou winnen, blijven we in het sop zitten.

OpenVLD, wel, ik vind dat De Croo haar op z’n tanden heeft. Hij kan het uitleggen, hij daagt de rest uit en krijgt nooit een fatsoenlijk antwoord. “Laat dan zien he!” Hij doet het. En het kan me niet schelen of hij al dan niet door zijn vader wordt gestuurd, het is hij die er stáát. Van Quickenborne twittert en is dus sympathiek. Verhofstadt deed het goed, al hebben zij er wel alle reserves doorgejaagd die de regering Dehaene had opgespaard. Het kan zo niet blijven duren. Dus met OpenVLD verandert er ook juist niks.

Met NVA of Vlaams Belang zie ik wel iets veranderen, toch zeker met die laatsten. De NVA alleen kan wel roepen, maar echt iets realiseren, daar geloof ik niet in. De twee samen in een meerderheid en voor de rest niks van andere partijen, dat zou ook iets veranderen. Alleen zullen de Franstaligen weer constant NON zeggen en veto’s zitten stellen. Weer geen verandering dus. Bovendien betwijfel ik of ik de verandering zou goedvinden die zij zouden realiseren. En oh ja, Bart, “Yes we can?”. Echt gast, gekopiëerd en zwak en ongeloofwaardig. En zonder charisma van de uitvinder. Stop ermee.

Zelf zou ik nog op Groen! kunnen stemmen. Maar dan wel wanneer ze hun verantwoordelijk op zouden nemen. Een groener Vlaanderen, windmolens, hernieuwbare energie, milieuvriendelijke auto’s (echte, niet zoals de "groene" auto’s van tegenwoordig die nog steeds het milieu zwaar vermoorden), investeer daarin. Dat zie ik wel zitten. Maar wanneer ze zelfs bij kleine milieurampen hun verantwoordelijkheid niet willen opnemen en blijkt dat ze hun eigen centjes belangrijker vinden dan het milieu, wat heeft het dan voor zin om erop te stemmen?

Waarom zou ik niet op SP.A stemmen? Lekker anders. Nog nooit gedaan, nog nooit gedacht, maar volgens VTM’s Stem van Vlaanderen zou ik op Caroline Gennez moeten stemmen. Afin, de eerste keer toch. De tweede keer toverden ze een wit konijn uit hun hoed. Maar de zin om op Caroline te stemmen wordt me dan weer ontnomen door de loze beloftes die ze maken en de onrealistische idëen. Sympathiek, dat wel, maar pfft.

Lijst De Decker neem ik zelfs niet in overweging, laat staan één van die (extreem-) linkse partijen. Links staat voor extreme naïviteit en zware ondermijning van alles wat men in de Belgische geschiedenis met vaak letterlijk bloed, zweet en tranen heeft opgebouwd.

Eigenlijk blijft er alleen nog een blanco stem over, maar ook dan maak je niet het verschil. Behalve dan dat er bijna 2 euro minder budget is. Als iedereen dat zou doen, dan zouden de politiekers automatisch hun broeksriem moeten aanhalen – want DAT is eigenlijk wat er moet gebeuren. Geen extra belastingen, niet op de kop van de gewone mens, neen, snoeien in de regering. Maar ja, welke politieker wil nu zelf zijn royale loon willen afgeven?

Eén ding weet ik zeker. Op de goei stemmen doe ik deze keer zeker niet…

2 Comments

  1. FnH
    June 7, 2010

    Gij zijt toch ne rare zenne

  2. Freyja
    June 7, 2010

    Ik zou toch voor die loze bloften gaan zenne … Al de rest wil uw pensioen afschaffen …

Comments are closed.