Eerste Geocache

Het was een winderige zondagnamiddag, zo één van die lazy afternoons waarbij je gewoon wat achter je computer zit te zitten en doet alsof je hard aan het werken bent, maar waarbij je je eigenlijk dood verveelt.

Dat is tot ik op het lumineuze idee kwam om eens een eerste keer te gaan geocachen. Zowel op het werk als thuis had ik er pas over gesproken en we vonden het wel een leuk idee. Dus, we namen onze jassen en dikke truien, muts op en gewapend met pen en Desire HD gingen we op pad. Om te geocachen heb ik twee programma’s gebruikt: c:geo en locus.

c:geo is een geocaching programma dat via de website geocaching.com werkt. Met de Live map functie zocht ik naar caches die in de buurt liggen en blijkbaar zijn het er nogal wat. Uit de vele caches zocht ik er één uit die snel bereikbaar was te voet en gemakkelijk te vinden zou zijn. Het is nog steeds onze eerste cache en omdat het een wild idee was op een namiddag, hebben we geen hele dag meer om te gaan wandelen. Ik koos Cache boost 9, De vaart op minder dan twee kilometer en downloadde het naar de telefoon zodat ik onderweg aan de informatie kon. Een andere functie die het programma heeft, is de cache te sturen naar een extern programma voor maps en dat is locus.

Locus is op dit moment mijn favoriete offline maps app. Het kan online kaarten in cache houden zodat je ze offline kunt bekijken, bijvoorbeeld tijdens het geocachen. Ook kun je het gebruiken om je trip op te slaan en heeft vele andere functies aan boord zoals het markeren van de locatie waar je je auto hebt geparkeerd en toont vervolgens hoe lang je die daar al hebt staan en wanneer je die terug moet oppikken omdat de parkeermeter verloopt. Die laatste functie heb ik nu niet gebruikt, omdat we de hele tocht te voet hebben afgelegd, dus ik heb het enkel gebruikt om de cache te localiseren en om onze toch op te nemen.

Toon Eerste Geocache in een groter formaat.

Koud en winderig, dat was het wel, maar doordat de regen niet van de partij was, is het een heerlijke tocht geworden. Wandelen is iets dat we echt te weinig doen. De cache hebben we snel gevonden, maar het was best tricky om onze naam op het papiertje te schrijven, gezien dat vochtig was en de wind zo erg blies dat het bijna uit mijn handen en in het water werd gesleurd.

Onze eerste cache is gelogd. En smaakt naar meer…