De Bijbel volgens de kenners

Adiumoses In het begin was er nog helemaal niks;
alleen een soort van jeugdboerderij met twee mensen: boer Mozes en Goedele en die hadden van een giftige appel gegeten en waren toen in slaap gevallen. En toen was het keihard beginnen regenen, zo hard dat de dieren van de boerderij bijna verdronken waren.

Maar toen was er een klein ventje, Jezus, en die had het water veranderd in rooie wijn en toen was het een rooie zee geworden en die ging uit elkaar. En de ene helft had de walvis opgedronken en de andere helft Jonas de dopper. Maar die Jonas de dopper was een beetje keizat geworden en begon de mensen nat te gooien met water, tot de mensen zeiden: “Hou nu toch eens op met dat nat gooien met water.” Maar hij wou nog steeds niet ophouden en toen zeiden ze: “Nu is’t genoeg.” En toen heeft zijn vrouw Delille al zijn haren afgeknipt en zo’n hanenkam gemaakt en toen moest hij drie keer kraaien, maar hij wou nog steeds niet ophouden en toen zeiden ze: “Nu is’t echt genoeg geweest.” En toen hebben ze zijn hoofd aan een kruis gespijkerd.

Maar gelukkig kwamen er toen net op tijd drie wijven uit het oosten en die hadden broodkruimeltjes gestrooid om de weg niet kwijt te raken. Maar Jezus veranderde de broodkruimels in vissen en zei tegen de vissen: “Sta op en wandel.” En toen wisten die wijven helemaal niet meer waar ze vandaan kwamen en hebben ze een hele nacht in een stal moeten slapen.

Marie die was zwanger geworden, maar niet van haar man Jozel of Jofel of zo. Ze zou van de heilige bekoring in verwachting zijn, terwijl haar man Jef of zo dacht dat ze zwanger was van de barmhartige Amerikaan, want die zong altijd van “Maria, our love is a sign, Maria.” uit de Musical Jezus Christ Superman en toen was hij dus helemaal in de war.

En toen werd die baby geboren en die hebben ze toen met een mandje met pek en veren en zo, hupakee, in de sloot gekieperd en daar schrokken de koeien zo erg van dat ze zeven jaar lang van hun melk waren en toen dachten de Romeinen: Oh, dan kunnen we nu het hele land wel veroveren. Maar dat was niet zo, want er was een klein dorpje dat dapper weerstand bleef bieden aan de Romeinse overheersers, maar die hadden een toverdrank met duizend zure bommen en garnalen en die had professor Barabas gemaakt, maar die zat in de gevangenis en toen riepen de mensen: “Barabas vij! Barabas vrij!” maar toen moest er eerst iemand anders in de gevangenis en terwijl keizer Pilatus zo z’n smerige handen aan’t wassen was, liep Jezus met z’n vuile voeten over dat water heen en toen zeiden ze: “Nu is’t genoeg geweest.”
en toen hebben ze hem gekruisigd

en dat gebeurde allemaal in de Jordaan
of zo

One Comment

  1. September 11, 2009

    De Vicandel nog eens vast gehad?

Comments are closed.