Trier

Het verrassingsreisje georganiseerd door vrouw en zus was wel echt een verrassing. Niks had ik zien aankomen.
De eerste dag was het weer ons het best gezind en spendeerden we aan een doortocht door de stad. Een wandeling van 5km groeide uit tot 18km en leidde ons via de Porta Nigra langs Dom en Keurvorstelijk Paleis over de Kaiserthermen en het Amfitheater naar de Römerbrücke en terug. Enige fout die we maakten is om het Stadsmuseum, naast de Porta Nigra, een bezoekje te brengen. Op zo’n stralende dag moet je niet binnen kruipen in muffe kamertjes vol schilderijen uit de middeleeuwen, vooral niet wanneer je een Gallo-Romeins museum verwacht.

De volgende dag was miezerig en grijs. Oninteressant om een lange wandeling buiten te maken maar wel uitermate geschikt om geld te gaan uitgeven in het oneindige aanbod van winkels. En dat kun je vrij letterlijk nemen. Na een hele dag winkels gedaan te hebben, besloten we om nog een laatste winkel binnen te stappen voor we opnieuw naar het hotel zouden gaan en we wandelden recht een winkelcentrum met drie verdiepingen binnen. De dag was goed voor alweer 11km en dan heb ik de wandeling tussen de winkelrekken niet bijgeteld.

Omdat we eigenlijk zin hadden in een archeologisch museum en omdat de eerste dag een beetje erg was tegengevallen, hebben we de derde en laatste dag het Rheinisches Landesmuseummd bezocht, voorafgegaan door een bezoek aan de Kaiserthermen. En dat was dan weer wel de moeite. De auto hadden we geparkeerd en voor 3u geld voorzien, maar uiteindelijk bleek dat toch net iets te weinig. Het museum moesten we toch wat snel doorlopen om op tijd terug aan de wagen te zijn.

Tijdens deze citytrip hebben we vooral gewandeld. De auto lieten we aan het hotel staan. Het werd ons namelijk al erg snel duidelijk dat Trier met de wagen trotseren een erg stressy bezigheid is. Bovendien zaten we op 2km van de binnenstad en de Porta Nigra en dat is nog echt wel te voet te doen. Je bent er sneller dan met de wagen, die je ook nog ergens moet zien kwijtgeraken op de overvolle parkings waar je maxiumum twee uur mag blijven staan. Niet erg handig wanneer je een stadswandeling plant. De tweede dag zouden we ons trouwens vastgereden hebben in een massa Duitsers die naar Udo Jürgens kwamen kijken. Mij totaal onbekend, maar hij lokte genoeg volk om alle straten te doen dichtrijden… Ik vraag me af of hij er zelf op tijd is geraakt…