Marbella Corfu

Wanneer we voor het eerst aankwamen aan het hotel, nadat we een deel van Corfu hadden gezien dat half vervallen leek, werden we met verstomming geslagen. De indruk die je krijgt is in de verste verte niet te vergelijken met degene die je krijgt wanneer je naar de website gaat kijken. Het lijkt alsof je voor een Hilton hotel staat. Aan de receptie spreken ze goed Engels, al kan dat niet gezegd worden voor de rest van het personeel. Onze koffers worden wel mooi opgehaald en naar de kamer gebracht door een man die echt geen letter Engels spreekt. Communiceren gaat vooral via gebarentaal.

De kamer is netjes, verzorgd, schoon. En groot. Bij het binnengaan krijgen we echt het gevoel dat we het verkeerde hotel zijn binnengegaan. Het is pas na enkele dagen dat we wel een paar gebreken vinden in details, maar dat is echt muggenziften: geen vloeibare zeep in de daarvoor opgehangen drukpompen, plankenvloer die hier en daar wat los hangt, de badkamer die er oud uitziet en gebruiksschade vertoont. Maar zoals gezegd, het zijn details. Het is gewoon enorm goed, het personeel is supervriendelijk en het is overal even proper.

Het restaurant is goed, zoals al eerder aangehaald. Niks speciaal, dus fijnproevers zullen er zeker niet aan hun trekken komen, maar het is deftig, een vrij uitgebreid en verzorgd buffet met voldoende variatie, zowel ‘s morgens als ‘s avonds. De obers zijn vriendelijk al heb ik af en toe de indruk dat het een beetje gemaakt is. Wanneer je binnenkomt, word je aan een tafel gezet en komen ze vragen wat je wil drinken. Aan het restaurant ligt een terras met zicht op zee en waar je ook op kunt ontbijten of dineren, wanneer het weer dat toelaat.

Het hotel heeft meer weg van een klein recreatiedomein. Bij de zwembaden is een bar waar je ook kunt eten, het doet heel erg aan Centerparcs denken, er is een kledingboetiek en één waar je souvenirs en voeding kunt kopen. Maar alles is redelijk duur, eerlijk gezegd. Daar waar je in een lokale supermarkt water van 1,5 liter voor amper veertig cent kunt kopen, betaal je er hier een euro voor. Aan tafel ‘s avonds is dat zelfs twee en een halve euro voor slechts een liter. Maar dat gebeurt wel meer in hotels. De tuinen en zwembaden zijn heel goed verzorgd en elke dag ‘s morgens zie je tuinmannen druk in de weer.

Je kunt vanaf de zwembaden zo naar het strand wandelen en na een paar dagen vraag je je af waar de weg is die tussen het hotel en het strand ligt. Eigenlijk ga je er gewoon over. Er is een grasplein aangelegd met een boom in het midden en dat is eigenlijk de plaats waar de tunnel over de weg gaat. Vanaf dan ga je een trap naar beneden – langs de tunnel – om zo aan het aangelegde strand te komen. Op die manier merk je helemaal niets van de weg die onder je loopt. Het strand is aangelegd, dat wordt duidelijk wanneer het ‘s nachts wat heeft gewaaid en de volgende drie dagen er nog water in het zand blijft staan.

‘s Avonds is er animatie, maar daar kan ik niet veel over vertellen. Hoewel we het wel overwogen hebben, zijn we er niet één keer naar gaan kijken. We hebben elke avond wel muziek gehoord, maar dat kwam eerder van de bar die net onder onze kamer lag – een andere dan degene die aan het zwembad ligt. De ligging van het hotel is trouwens wel jammer: een zonsondergang kun je hier niet zien. Het hotel ligt aan de oostkant van Corfu, waardoor je wel een zonsopgang krijgt – wanneer je vroeg genoeg je bed uit geraakt toch – maar een ondergang is er tijdens de vakantie niet bij gezien je ‘s avonds op tijd moet zijn voor het avondeten. Tenzij je een keer het avondeten overslaat of wanneer je geen half of vol pension neemt. Dan kun je uiteraard aan de andere kant van het eiland eten terwijl de zon gaat slapen. Al raad ik dat niet meteen aan, gezien de weinige verlichting langs de baan en de kleine straatjes die je doormoet om terug aan het hotel te geraken.

Een prachtig hotel waar ik met veel plezier aan terugdenk. Geen enkel moment heb ik er spijt van gehad dat we hier onze vakantie hebben geboekt.


Kaart groter weergeven of foto’s online bekijken