Culture shock


Hoe die Amerikanen hier overleven, ik heb geen flauw idee. Alles is hier zo vet als het maar kan zijn, groenten kennen ze blijkbaar niet en zonder suiker al even min.

Vandaag zijn we Downtown gaan eten, The Roaring Fork: Duck Breast, Onion Jam, Sour Cherry Mustard, Little Cabbages. Eindelijk iets deftig. Hoewel ze ook hier geen groenten kennen. Overal verwachten ze trouwens dat je een vrij te kiezen fooi geeft van ongeveer 10%. Doe je dat niet, kijken ze je nogal raar aan.

Trui. Jawel, ik heb vandaag bijna de hele dag rondgelopen in een trui. "Het is toch 36°C" vraag je je dan af? Wel, alle gebouwen hebben hier airco, en da’s fijn, maar die van Dell staan nogal erg koud. Ik heb de eerste dag dan ook serieus kou geleden – en ik heb het echt niet gemakkelijk koud. Vandaag dus een trui meegenomen om enkel binnen aan te doen, uiteraard. De mensen bij Dell zijn echt vriendelijk – hopelijk blijven ze dat ook gedurende de rest van het hotel.

Vandaag hebben we de planning opgesteld en tot de constatatie gekomen dat ik toch 3 weken moet blijven. Vertrekken 4 juli dus en 5 juli ‘s morgends in België aankomen.

Blijkbaar ben ik vergeten te vermelden hoe het hotel is. Wel, dat valt reuzegoed mee. Alleen, het heeft geen restaurant, waardoor we dus altijd iets buitenshuis moeten gaan zoeken. Er staat een keuken in, een flatscreen tv en een kingsized bed. Mijn washandje hebben ze gisteren wel meegepikt, gelukkig dus dat ik wat reserve meeheb!

De wegen hier ben ik nog niet gewoon. Zeer verwarrend, zeer moeilijk te volgen, soms zit je plots op een baan, een "afrit" naar rechts terwijl je eigenlijk rechtdoor had willen gaan… De automaat ben ik ondertussen wel min of meer gewoon. Amerikanen rijden ook veel rustiger en over het algemeen is er veel minder verkeer op de baan.

Alle foto’s die Luc en ik hebben getrokken, staan trouwens online moest je interesse hebben.

Voor vandaag ga ik het hier weer bij laten. Morgen veel vroeger opstaan, want ik moet Luc naar de luchthaven brengen. Tot binnenkort!

PS: Bedankt voor de berichtjes. Het is leuk te weten dat jullie dit alles een beetje volgen!

7 Comments

 1. Melanie
  June 19, 2008

  Hey Bert,
  Ik probeer elke dag je verslagje te lezen.
  Fijn om te volgen hoe het daar allemaal verloopt.
  Het doet me zelf een beetje terugdenken aan mijn tijd in Spanje….
  Wel goed dat je nu tenminste weet wanneer je terugkomt. Dan ben je er toch op ingesteld en dat is voor het thuisfront ook leuker denk ik.

  Alle, ik ga voortwerken, het is hier nu 13:21 u.
  Groetjes,

  Melanie

 2. Tante Vera
  June 19, 2008

  Misschien kom je nu een paar kilo’tjes bij!
  Af en toe ongezond eten kan geen kwaad.
  Stuur eens foto’s door van uw hotel!
  Hier alles ok!
  Groetjes
  Taaanteke

 3. Tante Vera
  June 19, 2008

  Heb juist foto’s gezien. Zo te zien heb je het niet slecht daar!
  En 3 weken dat vliegt voorbij.
  groetjes

 4. June 19, 2008

  Wat betreft die groenten: meestal ligt er geen garnituur op je bord. Als je groenten wil eten is er meestal wel een ruime keuze aan salades.

  Mijn ervaring in de States is trouwens dat een ‘tip’ van 10% beschouwd wordt als gierig. Meestal is het tussen de 15% en 20%.

  PS: Het is in Texas trouwens toegestaan om een “concealed handgun” te dragen dus zou ik niet teveel ambras zoeken 😉

 5. danie
  June 19, 2008

  Hey bert,

  Jou verslag zou kunnen dienen als hand-out “Hoe neem ik het vliegtuig voor dummies”.
  Je kan er mss een powerpoint van maken. (Hier moet nu ne smiley komen hè)

  Zeg, uw Tinne gaat dat toch overleven hè , zo zonder U . Anders moet ze maar bij mij in de leer komen , 8 maanden alleen …. zo erg zal het dus allemaal niet zijn zeker.

  Allé, geniet er maar van om de wereld te verkennen en eet af en toe eens een kreeftje.

  See you
  Warme groet uit het metropolische Kaggevinne

  Danie

 6. Dirk en Sofie
  June 19, 2008

  Bert,

  je verslag is geweldig leuk om te volgen. Hopelijk vind je nog ergens een restaurant dat groenten kent en serveert. We hebben ook je foto’s bekeken en ziet er mij een rustige plaats uit met inderdaad weinig verkeer. Hopelijk vind je ook wat tijd om de omgeving wat te verkennen. Ik vind het altijd zonde om ergens te komen en enkel het hotel te zien en de plaats war je moet werken.

  Vreemd dat daar alle kabels nog aan palen in de lucht hangen dat geeft zo’n wanordelijk beeld.

  We kijken uit naar je volgend verslag.

  groeten,
  Dirk en Sofie

 7. June 24, 2008

  @Litrik:
  Nu begrijp ik waarom aan elk restaurant een bordje hangt waarop staat dat wapendracht zonder vergunning niet wordt getolereerd en een ticket is naar de gevangenis en een paar duizend dollar boete…

Comments are closed.