Sint in Turnhout 2010

Dit jaar had Sinterklaas gelukkig weer goed weer meegebracht uit Spanje terwijl hij vergezeld door vele schepen de jachthaven van Turnhout binnenvoer. Nadat de Goedheiligman rustig zijn tijd genomen had om alle kinderen te begroeten die hem stonden op te wachten aan de Nieuwe Kaai, trok hij en zijn Zwarte Pieten in stoet naar de Grote Markt. De stoet werd geleid door de Kaartenreuzen die speciaal voor Sinterklaas nog eens door hun stad trokken.

Om drie uur kwam het gezelschap aan op de Markt waar ze ontvangen werden door mijnheer de Burgemeester terwijl de Knetter Kids Band voor een vrolijke noot zorgde. Voor de Burgemeester had de Sint een heuse Sint-vlag bij. Terwijl twee Zwarte Pieten deze vlag boven op het stadhuis hingen, vertelde de Sint dat die vlag daar het hele jaar mocht hangen, zodat alle kinderen van Turnhout iedere dag hun schoen konden zetten. De burgemeester laat alvast weten dat de vlag zeker tot 6 december boven het stadhuis zal wapperen.

Uiteraard had de Sint ook dit jaar weer een mooi geschenk klaar voor alle kinderen die hem zo vrolijk toezongen op deze mooie maar koude novemberdag. En dat was dit jaar niet zomaar een geschenk! De Sint deelde het enige echte Blinkende Binken Boek uit, het sprookjesboek gemaakt ter ere van Fata Morgana twee jaar geleden. Ik moet je niet vertellen dat hij de kinderen daar superblij mee heeft gemaakt!