Over Gebaren- en Beamerpiet

Zaterdag 12 november 2011 komt Sinterklaas aan in Nederland. Vanaf dan is het officiëel: de Sint is in de lage landen en het zal dus ook niet meer zo lang duren voor hij ook ons een bezoekje brengt!

Alleen had Sinterklaas een verontrustende boodschap vandaag:
[blackbirdpie url=”https://twitter.com/#!/SintNicolaas/status/134244337264504833″ alt=”Ik hoop dat alle dove kindertjes een computer hebben. Daar kunnen ze zaterdag wel de gebarenpiet op zien http://t.co/zCutizdx“]

Inderdaad. Blijkbaar haalt men de Gebarenpiet van het scherm en wordt hij die tijdens de doortocht van Sinterklaas via gebarentaal alles vertaalt voor de dove kinderen, volledig digitaal. Sinterklaas vindt dat je de beleving van de doortocht mist wanneer je via je laptop moet kijken en gaf de tip aan gezinnen met dove kinderen een beamer te installeren en het Internetbeeld te projecteren.

Meteen kwamen er reacties van verschillende mensen die deze tip serieus namen en spontaan aanboden om hun beamer uit te lenen of op te stellen zodat dove kindjes de intocht goed kunnen volgen. De actie groeide onmiddellijk uit tot een ware benefiet, die zelfs door de Stichting Tolknet gesteund wordt. Op initiatief van Sinterklaas kunnen geïnteresseerden laten weten via de hashtag #beamerpiet dat ze een beamer ter beschikking hebben om dove kinderen toch nog op groot scherm te laten genieten van de doortocht van Sinterklaas.

Vanaf 12u zal via de sites Z@ppelin.nl of Z@APP.nl de Gebarenpiet te zien zijn.

Sinterklaas bestaat. Via de hashtag #beamerpiet.