Mel & Steven : deel twee

Eind vorige maand zijn Melanie en Steven voor de tweede maal getrouwd. Vorig jaar voor vadertje staat, deze keer voor de heilige Vader. En ook deze keer mocht ik voor de foto’s zorgen.

Een huwelijk dat pas in de namiddag doorgaat, is eigenlijk een beetje lastig. De shoot moet dan vooraf gebeuren en er moet dus veel te hard opgepast worden dat het kleed niet vuil wordt voor de bruid de kerk binnenstapt. Heel moeilijk manoeuvreren en de bruid niet teveel laten bewegen is dan de kunst. Gelukkig is de bruidegom iets beweeglijker en zijn er toch mooie foto’s uitgekomen.
Deze keer was er ook een cameraman bij die ook fotograaf bleek te zijn. Vroeger dan toch. Nu niet meer. Maar hij had heel wat ervaring en het was wel leuk te weten dat we best op dezelfde lijn zaten en ik met ideeën afkwam die hij heel goed vond. Ook hij kon me hier en daar wat “finishing touches” laten zien.

‘s Avonds was eerder een dipje. Bepaalde individuen die ook claimen “fotograaf” te zijn – maar in werkelijkheid hun camera als halfautomatisch machinegeweer gebruiken in de hoop dat er toch minstens één goede foto tussenzit – begonnen zich af en toe wat hinderlijk op te stellen zodat ik een aantal shots gemist heb. Het contrast met de voormiddag was groot. Daar waar de voormiddag een aanvulling was op mijn ideeën en stijl, was het deze keer meer een overdonderend afdwingen van een stijl die mij niet ligt. Die van mij is anders. Iedereen is anders. Het kan zijn dat anderen op die manier goede resultaten boeken, maar ik heb geen zin om door 5000 foto’s te ploeteren en hopen dat er toch ergens een goeie tussenzit. Mijn foto’s moeten meteen raak zijn. Minder werk achteraf. Daarom zou ik ook niet te koop lopen dat ik al 5000 foto’s genomen had. Wat zou ik mezelf een dikke prutser vinden.

En toch ben ik tevreden, over de shoot, over de kerk en ook over de foto’s van ‘s avonds die sowieso al enkel in aartsmoeilijke omstandigheden moeten genomen worden.

Al bij al weer een geslaagde dag waarvan ik zo blij en zo dankbaar ben dat ik de eer heb gehad hem van voor tot achter te mogen beleven. En het feit dat het koppel ook tevreden is over de foto’s, maakt het allemaal toch weer helemaal af!

3 Comments

 1. zusje
  July 12, 2009

  Dikke proficiat voor de foto’s. Ze zijn geweldig!
  Mag ik een fotoshoot bij jou bestellen? hihi

 2. Paul en Lut
  July 12, 2009

  Bedankt voor de prachtige dag die je hebt vastgelegd.
  We zullen er nog lang van genieten en hopen in de toekomst nog van je dienst
  gebruik te maken.
  In ieder geval, laat je in de toekomst niet beinvloeden als fotograaf.
  Inderdaad, iedereen zijn stijl, maar jij bent voor ons de man.
  Groetjes

 3. Charlotte
  July 17, 2009

  Hallo Bert,

  juist het verslagje gelezen van de dag na het ontvangen van de foto’s, wij zijn vol lof!! amai onze kindjes (wat me een zeer moeilijke opdracht leek) staan er beeldig op, onze foto van ons 4 samen hebben we eindelijk na 2 jaar wachten en dan nog een prachtige foto ook. Echt dikke pluim!!!! We zijn onder de indruk van alle foto’s (ook van die ‘s avonds)

Comments are closed.