Yorben!

Dus. Eerste communieshoot gedaan van het broertje van Yara. De planning was om de hele shoot in 1x te doen, maar in die tijd besliste het weer daar anders over.

Vrijdagavond keek ik naar het weerbericht en zag dat het niet goed was. We hadden afgesproken om woensdagnamiddag de foto’s te gaan nemen, maar het weerbericht leerde me dat er helemaal geen grijntje goed weer te bespeuren zou zijn die week. Tja. Natuurfoto’s zouden dus niet echt door kunnen gaan: ik ga geen eerste-communiekantje door de modder en nat gras jagen.

Zaterdagmorgend werd ik wakker in het gezeldschap van een stralende zon en helblauwe hemel. Ik draaide me nog eens om, liet het beeld van wat ik juist gezien had even bezinken en stond 30 seconden later bij de telefoon om de ouders te verwittigen: de shoot moest vandaag doorgaan. Zelden heb ik zo’n goede ideëen als toen. Een half uur later ben ik Yorben gaan halen en hebben we een eerste sessie gedaan in de natuur. Braaf dat dat manneke was! Zo goed dat hij meedeed, zonder morren, zonder klagen… En dat terwijl het – ondanks het goede weer – eigenlijk best wel koud was.

De bedoeling was om nog een sessie te houden in ‘t Sas, steenfabriek, maar daar konden we enkel woensdagnamiddag terecht, dus kon die pas vier dagen later doorgaan. In de regen, volgens het weerbericht. Maar goed, de steenfabriek is overdekt, dus zijn er binnen wel wat mogelijkheden. Gelukkig voor ons hadden de weerberichten het eigenlijk over aprilse grillen, waardoor stortbuien en periodes van zon elkaar fijn afwisselden. De shoot in de steenfabriek was dus ook “rond de steenfabriek” en tussen stortbuien kunnen doorgaan. Het was nog kouder die dag, maar toch had ik ook die dag weer een rustig meewerkende jongen bij om mee te werken.

Een geslaagde shoot met geslaagde foto’s en zo is iedereen weer tevreden!