Spinnen!

Dag Caroline!

Neen, zoals mijn naam reeds doet vermoeden, ben ik geen “blogster”, eerder de mannelijke versie ervan. Het is wel zeker zo dat ik door een blogster ben aangespoord om een berichtje in je nu waarschijnlijk overlopende mailbox te plaatsen.

Ik ben Bert. Dat wist je waarschijnlijk al. En sinds bijna exact een jaar woon ik samen met mijn vriendin. Da’s ook heel leuk, op misschien wel 1 ding na. In Hotel Mama werd alles zo mooi voor mij gedaan en nu moet ik daar zelf voor zorgen. Akkoord, Tine helpt goed mee (of moet ik zeggen: ik help Tine goed mee), maar stofzuigen is toch wel een taak die ik meestal toegewezen krijg.

Een stofzuiger is een handig ding. Je zuigt er namelijk niet alleen stof mee op. Bijvoorbeeld, de kruimels rond de met de-half-gevulde-zak-croissants-en-krakend-kruimelende-koffiekoeken gevulde tafel (meestal op de zondagmorgen na een zaterdag van hard poetsen) worden sierlijk weggezogen.

Maar niet alleen de kruimels. Dat merk je vooral wanneer je rustig in de zetel zit met een zacht kalmerend muziekje op en er plots een ijzige gil uit het toilet komt en een luttele seconde later een bevende Tine de woonkamer komt binnengestormd, stamelend dat er een spin zo groot als een Vlaams konijn op leeftijd gezellig in haar web zit te zitten. Nu is het zo dat spinnen niet mijn favoriete beestjes zijn en al helemaal niet wanneer ik ze niet eens in 1 hand zou kunnen houden. En dat is zo’n moment waarop de stofzuiger in het verhaal opduikt. Snel ren ik naar de berging, haal ik het ding van stal, blijf ik nog wat achter de deur hangen en op het moment dat ik eindelijk de verhuis naar de desbetreffende locatie heb gemaakt, heeft de spin – duidelijk geschrokken van de eerder gemaakte gil – al lang het hazenpad gekozen. Van nachtrust is er bijgevolg ook niet veel sprake meer want stel je voor dat ons vriendje naar boven komt en in bed… ik wil er niet eens aan denken…

Nu dacht ik dat dit misschien wel eens anders zou kunnen uitdraaien met zo’n ongelooflijk sexy Dyson. Niet alleen beland ik dan gemakkelijker en sneller op de locatie, ik ben er zeker van dat die lieve schattige harige vriendjes benieuwd blijven kijken naar de schoonheid van het toestel, waardoor ze de kans niet meer hebben om te vluchten en ik kan zorgen voor een gerust gemoed. Voor ons dan toch, niet voor de spin in kwestie.

Daarom, denkend aan onze nachtrust, stuur ik dit e-mailtje in de hoop om – uiteraard – binnenkort klein snel werk te kunnen uitvoeren met een Dyson City.

Vriendelijk groet ik u, ik,
Bert

3 Comments

 1. December 13, 2009

  Hé?! Hoe, waarom is dat weg? Toch niet zo’n stofzuiger hebben?

 2. liza
  December 24, 2009

  Ik heb het via de Google cache nog kunnen lezen, wat was daar nu mis mee? Niks toch? Heeft iemand daar slecht op gereageerd? Ik kan me niet voorstellen waarom.

 3. January 14, 2010

  @liza Je hebt gelijk.

Comments are closed.