In afwachting

Terwijl half België geveld wordt door de Mexicaanse griep en ik ondertussen merk dat mensen, zelfs zij waarvan ik dacht dat ze nuchter genoeg zouden zijn om in media-berichten het kaf van het koren te kunnen scheiden, bijna een moord zouden begaan om toch maar zo’n vaccin vast te krijgen, kijk ik om me heen en zie hoe het griepje mij steeds dichter en dichter aan het insluiten is.

Daar waar het eerst in ver-van-mijn-bed-Brussel zat, zie ik het nu opduiken in weblogs, aangetrouwde weblogs, kleuterscholen nabij, kleuterscholen van collega’s, van familie, van vrienden, bij vrienden, bij collega’s, bij nog-niet-helemaal-aangetrouwde collega’s…

Ik niet. Ik voel me nog prima. Dankjewel. Dat is een prestatie op zich, gezien mijn directe omgeving WEL last heeft (gehad) van verkoudheden en ander snot-en-vliegwerk. Maar ik verwacht dat ik nog een tijdje gezond ga blijven. Zo nog twee dagen. Of tot de kerstperiode. Ik heb namelijk de leuke gewoonte om tijdens opgenomen verlof ziek te worden. Of tijdens dagen dat het echt niet aankomt.

Maar ik ben nog steeds nuchter. Ik ga geen moord begaan om zo’n vaccin te pakken te krijgen. “Men” mag die van mij hebben. Tenzij ik misschien binnen zeer korte tijd een longaandoening ofzo oploop, dan zal ik er eens over nadenken. Voorlopig ga ik er gewoon van uit dat ik gezond genoeg ben en gezond genoeg leef en genoeg vitamientjes heb om een Mexicaanse aanval te doorstaan.

*houdt hout vast*

3 Comments

 1. November 9, 2009

  Hoewel ik tot de “risicogroep” behoor qua beroep, ga ik toch ook geen vaccin halen.
  1. Ik hou niet van spuiten…
  2. Ik denk dat ik ook gezond genoeg ben. *Kom maar citroentjes*

  En als het lot heeft beslist om mij toch ziek te laten worden, dan doet ‘ie maar…

 2. November 9, 2009

  Ik ben blij dat je ondertussen om nuchterder redenen geen prik laat zetten 🙂

 3. Saskia
  December 15, 2009

  ‘k heb de mijne geweigerd omdat er enkele collega’s waren die er helemaal niet goed van werden (heb deze keer wel de gewone griepprik gehaald -‘t is maar dak elk jaar kei goe/hard de griep te pakken heb …) maar anderszijds ….
  een keertje goe ziek zijn kan ook wel eens deugd doen (als het niet tijdens je verlof is tenminste … 😉

Comments are closed.