Illegaal

Binnenkort verblijf ik illegaal in BelgiĆ«. Mijn identiteitskaart vervalt volgende week en ik heb nog steeds geen brief aangehad om die te laten vernieuwen. Vandaag vroeg men naar de vervaldatum van mijn identiteitskaart dus ik schrok een beetje. Even naar de stadsdiensten gebeld en die zeiden me dat ik dan maar zo snel mogelijk moest langskomen. Gelukkig had ik nog een paar pasfoto’s liggen van een vorig avontuur en dus ben ik deze avond nog eens een bezoekje gaan brengen aan de stadsdiensten. Deze keer zat er wel wat meer volk. En deze keer moesten ze precies allemaal een identiteitskaart hebben, want het duurde een half uur voor ik aan de beurt was. Identiteitskaart aangevraagd, 12,50 euro betaald (afzetters) en nu twee weken wachten tot ik mijn eerste electronische identiteitskaart kan gaan halen. Ik had nog een veilige ouderwetse, binnenkort dus niet meer.

Maar ja… Binnen twee weken is mijn huidige wel een week vervallen. Gelukkig kon de loketbediende mij rustig vertellen dat een paspoort eigenlijk boven een identiteitskaart staat en dat ik dus daar gerust mee verder kon. Waarvoor een trip naar Texas al niet goed kan zijn.

Eigenlijk had ik 12,50 euro kunnen uitsparen. Gewoon geen identiteitskaart gaan halen en met mijn paspoort de volgende vijf jaar door het leven gaan. Had veel gemakkelijker geweest. Ik vraag me alleen af… wanneer je nu verhuist, is je paspoort dan nog geldig, of moet je dan weer 260 euro betalen?

De foto hierboven heeft daar niks mee te maken. Ik had gewoon zin om die te posten. Voor alle duidelijkheid. En ik heb die zelf getrokken. Voor alle duidelijkheid. Deze of een andere in dezelfde stijl gaat gebruikt worden in een leerboek. Iets over een bepaalde stof in een bepaalde bes en wanneer je die opeet, dan smaakt alles zoet. Zelfs een citroen. Vandaar.

One Comment

 1. Laurent
  September 3, 2008

  Wanneer je verhuist
  Maak eerst een afspraak met je wijkagent die langskomt om vast te stellen dat je daar inderdaad woont.
  Met het documentje van je wijkagent en je pas met pincode ga je naar je nieuwe gemeentehuis.
  Die wijzigen je adres op je pas en je betaalt NIETS!!!

Comments are closed.