Digicorder

Sinds bijna drie weken hebben we digitale tv bij Telenet. Erg leuk om alle haartjes en puistjes op de neuzen van de acteurs te kunnen zien. Beeldkwaliteit is subliem, geluid is… wel goed genoeg want we hebben geen duur home cinema systeem.

Nu hebben we wel voor dat die digicorder zo om de zoveel tijd zwart scherm geeft. Plots ineens: beeld weg. Ook wanneer we enkel naar de radio aan het luisteren zijn: pof geluid weg. En wanneer we zappen, komt het geluid gedurende een halve seconde terug om dan weer weg te vallen. Het ding in stand-by zetten en dan terug opzetten lost het euvel op, maar da’s niet gezellig wanneer je van de “pauzeer je live programma” gebruik maakt, want eenmaal afgezet en terug gestart, gaat dat “live programma” gewoon spelen waar het in “live time” is, niet daar waar jij het hebt gepauseerd.
Een paar keer reageerde het ding zelfs helemaal niet meer en heb ik de stekker eruit moeten halen. Echt leuk, want dat ding staat lekker in een kast verstopt. Toen kregen we sneeuw. Maar dan moderne, want dit was geen zwartwitte sneeuw maar sneeuw in het volledige kleurenspectrum. En het geluid van een plaat die bleef hangen.

Ik had al berichten gehoord/gelezen dat die toestellen boecht zijn, maar ik moet het nu nog echt gaan geloven ook 🙁
En effe surfen op het Internet laat zien dat ik niet alleen ben met die problemen.

Misschien is dat mijn straf omdat ik de harde schijf volgepompt heb met films en series en dat er nu nog “slechts” 23% schijfruimte vrij is. Alhoewel. Mijn mac overleeft ook en daar is slechts 4% schijfruimte vrij…